„Şcoala altfel” -pagini de poveste la Școala Gimnazială Bod

„Şcoala altfel”  -pagini de poveste la Școala Gimnazială Bod 

Programul „Săptămâna altfel”, subintitulat „Să știi mai multe, să fii mai bun” s-a desfășurat la Școala Gimnazială Bod, în perioada 26-30 martie 2018.

 

Ediția din acest an a „Şcolii altfel” a îmbrăcat, deopotrivă, haina diversităţii şi a creativităţii. Caracterizat cel mai bine prin termenul implicare, programul a îmbinat activități dintre cele mai diverse : activităţi culturale, activităţi tehnico-ştiinţifice, activităţi sportive, activităţi pentru promovarea valorilor umanitare, acţiuni de  responsabilitate socială, activităţi de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, vizite, excursii, ateliere creative şi nu în ultimul rând activităţi premergătoare Sfintei Sărbători a Paştelui.

Aşadar, fiecare zi a acestei săptămâni a spus o poveste…despre elevi, profesori, viață, artă, știință…. despre prietenie, om și omenie…. Lipsiți de rigorile învățării formale, elevii și cadrele didactice și-au (re)descoperit o altă latură, mai creativă, mai activă, mai motivată, mai originală… s-au descoperit talente, pasiuni… vise! Cadrele didactice și părinții și-au unit forțele pentru a organiza și desfășura activități de învățare interactive și interesante, gândite în așa fel încât să surprindă cât mai multe aspecte ale vieții .
Gradul înalt de implicare al cadrelor didactice a fost dovedit de acţiunile intreprinse, pliate pe nevoile specifice clasei sau şcolii. Spiritul liber, inteligenţa, creativitatea, colaborarea, implicarea, diversitatea şi energiile pozitive ale celor implicaţi în procesul educativ caracterizează cel mai bine specificul acestui program la Şcoala Gimnazială Bod.

 

GALERIE FOTO