Blumen Fest


Proiect educațional de dezvoltare a creativității practice

în cadrul „Blumen Fest, ediția I, Bod”

Ateliere creative

Actualmente, Şcoala românească se confruntă cu cea mai mare provocare, aceea de a-i atrage pe elevi să înveţe, să se implice democratic, să interrelaţioneze înspre a-şi cădi un viitor cât mai deschis spre oportunităţi.

Doar deschizându-şi mintea, canalizându-şi voinţa pe lucruri pozitive, vor putea să devină responsabili, vor avea o bază intelectuală (sedimentată în şcoala generală) prin care îşi vor atinge visurile, visuri înalte şi realizabile. Însă pentru asastă finalitate, noi, dascălii trebuie să îi motivăm, astfel că pe lângă munca la clasă dorim să le oferim o parte din sufletul nostru.

Pentru ca elevii să se simtă cât mai bine la şcoală, pentru a le spori motivaţia de a se implica intelectual tot mai serios, dorim să le arătăm că şcoala se poate face şi altfel, prin culoare, meșterit şi socializare.

Festivalul Blumen Fest, 07.05.2017, organizat de Primăria Comunei Bod, a oferit oportunitatea ca școala să ajungă informal în mijlocul comunității.

Organizate pe trei teme de creație, atelierele i-au inițiat pe copiii doritori în pictură pe lemn, pânză și piatră, în tehnica qulling, meșterind sau ornând obiecte (breloc, ramă tablou, cutie bijou) sau în pictura pe piele.

Copiii au învățat să folosească în mod inedit și original atât culorile, cât și texturile, își vor dezvolta motricitatea fină și puterea imaginativă, creativă.

Prin această colaborare am oferit o perspectivă actualizată a potențialului educativ al Școlii Gimnaziale Bod, prin implicarea activ profesională și empatică a cadrelor didactice, coordonator, prof. dr. Bălan Mihaela, participanți, prof. înv. preșcolar Mitu Ruxandra, înv. Baracu Cristiana, prof. Cioban Georgeta, prof. Cucoaneș Liliana, prof. invitat Pungă Corina, astfel încât etichetarea inevitabilă să contureze o schimbare de paradigmă, un traseu ascensional spre încredere și atracție spre educație, fie ea formală, fie informală.

 Contacteaza